Снимка: архив Reuters
fallback

Европейският парламент няма да опростява процедурата за отмяна на визите за Турция, всичко трябва да е честно. Това обявис председателят на ЕП Мартин Шулц на откриването на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, съобщи ТАСС.

Шулц каза още, че Европарламентът е готов да изиграе конструктивна роля, но процедурата трябва да се спазва.

"Освен това не бива да се забравя, че ЕП преговаря за визова либерализация и с други страни - Грузия, Украйна и Косово. Затова трябва да изпратим сигнал, че постъпваме честно с всяка страна", каза още Шулц, цитиран от БТА.

Той заяви, че бюджетът на ЕС не е вълшебна кутия с безкрайно много пари, та да се отпуснат на Турция допълнително 3 милиарда евро за бежанците.

"Допълнителните средства за финансиране на бежанците в Турция трябва да са "свежи пари", а не пари от бюджета на ЕС. Освен това, да не забравяме,че основният приоритет за нас е да ускорим отпускането на вече обещаните на Турция 3 милиарда евро”, каза още председателят на ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

PROSVETEN

преди 8 години

Dosega ne e daden i cent na Turcite qvno iskat da navodnqt EC s evtina rabotna raka.Korporaciite i bogatashite se draznqt ot demokraciqta v EC i shte q unishtojat s nomera imigranti....

26

Darma

преди 8 години

До OSMANLIА след няколко години гражданска война в Турция колко ще останете? То и едно време бяхте много в Европа, ама какво стана? Продължавайте да наглеете, съвсем да ви намразят всички!А така добре се бяхте интегрирали в Германия, децата ви в университет ходиха, на хубава работа бяха. Всичко свърши, приятелю. Ердо ви провали държавата тотално. Никой в Европа не ви ще.

25

Darma

преди 8 години

До Анонимен 37Ти нашите мюсюлмани с мароканците, афганистанците, пакистанците и всякакви други араби ли ги сравняваш?За отношението към източно-европейци в Европа нещо много си се объркал ми се струва. Май не си ходил, а си чувал някакви истории отпреди 20 години, а?Западноевропейците се радват, като видят чужденка без бурка, или нормален мъж, който не се моли по 5 пъти на ден, пие бира, гледа футбол, и грили свинско, ясно ли е?

fallback