Снимка: архив, Reuters
fallback

Антиимигрантската партия Алтернатива за Германия се ползва със значителна подкрепа в цялата страна, показа трето поредно проучване на общественото мнение, предаде ДПА.

Анкетата, публикувана във в. "Билд" , показва, че Алтернатива за Германия се ползва с подкрепата на 12 процента от германците и е третата политическа сила след двете основни германски партии, влизащи в състава на коалицията на Ангела Меркел.

Християндемократическият съюз и неговата баварска партия-посестрима - Християнсоциалният съюз, имат подкрепа от 35 процента, а техният коалиционен партньор Германската социалдемократическа партия - 24 процента.

Зелените и Левите имат по 9 процента, а либералните Свободни демократи - малко над 5 процента, което би им стигнало да влязат в парламента. Последните бяха в управляващата коалиция от 2009 г. до 2013 г.

Подкрепата за Алтернатива за Германия се увеличи заради миграционната криза в страната и заради нарастващото недоволство от действията на управляващите да се справят с нея.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Европа за европейските народи.Останалите да се екстрадират от където са допълзяли и да се оправят в собствените си държави.

11

Българин от Германия

преди 8 години

Не е за вярване, ама за жалост германците са доста наивни и все още доста хора подкрепят Меркел. Но съпротивата расте, АЛТЕРНАТИВА за Германия и Движението ПЕГИДА се разрастват.Благодаря на твърдата политика на Вишеградската четворка !

10

Анонимен

преди 8 години

А защо не напишете, че партията Мюсюлманшериатски съюз има 90% подкрепа

fallback