Снимка: архив, Reuters

Във Великобритания е регистрирана най-голямата преднина на привържениците на излизане на страната от ЕС спрямо подкрепящите оставането й в Евросъюза, откакто премиерът Дейвид Камерън съобщи, че ще се състои референдум по този въпрос, предаде ТАСС.

Според допитването на института ЮГов, публикувано във в. "Таймс", привържениците на напускане на ЕС ("Брекзит") са 45 процента, с 9 пункта повече от искащите страната да остане в ЕС (36 процента).

Още по темата

"Кампанията за излизане от ЕС достигна най-голямата си преднина, след като обществеността отхвърли сделката на Дейвид Камерън за реформиране" на отношенията между Лондон и Брюксел, пише вестникът.

"Таймс" отбелязва, че за една седмица преднината на евроскептиците над привържениците на евроинтеграцията е нараснала с 5 процентни пункта и че това е станало именно след оповестяването на проектоспоразумението за реформа във вторник.

Запитаните поддържат предложените от Камерън и шефа на Европейския съвет Доналд Туск реформи, но се опасяват, че в проектоспоразумението липсва надежден и дългосрочен механизъм за спиране на достъпа до британски социални помощи за мигранти от други страни от ЕС. Поради това проектът за споразумение получава подкрепата само на 22 процента от анкетираните, а 46 процента смятат, че британският парламент трябва да наложи вето на изпълнението на текста в този му вид.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase