Снимка: архив, Reuters
fallback

Пушачите в Италия вече са заплашени от глоби до 500 евро, ако запалят цигара в кола, в която има дете или бременна жена, предаде Асошиейтед прес. Глоби ще се налагат и на онези, които хвърлят цигарата си на улицата.

Глобите се въвеждат по силата на нови закони, влезли в сила вчера. Законите разширяват забраната за пушене от офиси, ресторанти, киносалони и други обществени места до по-частни пространства, като например автомобилите.

В Италия годишно между 70 000-83 000 смъртни случая се приписват на вредното влияние на тютюневия дим.

Законът, налагащ глоби на пушачи в автомобили с деца и бременни вътре, е в съответствие с европейските регламенти, целящи да разубедят младите хора да придобият вредния навик. Този закон налага и солени глоби на магазинерите, които продават тютюневи изделия на непълнолетни и съдържа нови изисквания за предупредителните надписи на пакетите с цигари.

Отделен закон, наказващ с глоби изхвърлянето на недоизпушена цигара или фас на улицата, съдържа и разпоредби за глоби при изхвърляне на дъвки или на касови бележки на улицата.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

Само маймуните могат да хвърлят, защото на тях това им е идентичността. За италианците - глоби. С тези глоби ще се купуват банани за семействата мамйуни, но само за тези с 4+ маймунчета.

1

Свобода насловотоли?

преди 8 години

Като каза Италия, Василева, та се сетих. Нов и знаков триумф на европейските ценности и борбата с путиновата пропаганда! На пресконференция на Кери в Италия журналист си позволи наглостта да заяви на висок глас, че е против американската подкрепа за терористичните групировки в Сирия, но не успя да изненада охраната, която бързо и безцеремонно му изви ръцете, накара го да млъкне и го изкара от залата.

fallback