Снимка: flickr
fallback

Гражданите на Европейския съюз ядат все по-малко месо и тази тенденция ще се запази, съобщи Тасос Ханиотис, който отговаря за икономическите анализи, оценките и прогнозите в ГД "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия.

За сметка на това се очаква в следващите години да се увеличи консумацията на масло, сирене и сметана, пише "Труд".

Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни.

Данните на ЕК показват и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%.

В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

браво!

преди 8 години

Това означава, че народите са ПОУМНЕЛИ! Меса, кървища, отрицателна енергия, която изяжда онзи- дъвчещият меса'!

21

Анонимен

преди 8 години

"Римските легионери носели и тридневен хранителен запас /cibaria/ - несмляно зърно, съдове за варене на храна /vasa/ ... За храна войниците получавали месечно зърно и сол. Зърното се смилало с ръчни мелници и от тестото се изпичал хляб. Само служещите във флотата получавали хляба опечен /на кораба паленето на огън било опасна работа/.Месото играело второстепенна работа. Зеленчуците, плодовете и другите храни се давали само при недостиг на зърно. "

20

Анонимен

преди 8 години

Проблемите с храненето днес са много. Като се почне от това, че се яде много малко сурова или леко обработена храна, което побърква храносмилателния цикъл на организмите ни, които стотоци хиляди години са свикнали да преработват солидно храната, а последните 100-тина години го тъпчем с вещества в полуизвлечен, че някъде и директно рафиниран вид. Недостига на фибри е много сериозен проблем по отношението на баланса в яденето на мсео, което не е било проблем за древните. И се стигне до Е-тата...

fallback