fallback

Австрийското правителство ще депортира 50 хиляди мигранти в следващите три години според план, за който съобщиха вчера австрийските медии, предаде ДПА.

Планът се оповестява в момент, когато различни европейски страни се опитват да приемат по-рестриктивна политика към мигрантите. Швеция например планира да депортира до 80 хиляди кандидати за убежище, припомня БТА.

Правителството във Виена обяви по-рано този месец, че ще ограничи притока на бежанци на 37 500 през 2016 г. Миналата година бяха приети 90 хиляди.

Ние вече сме сред страните с най-много депортации и възнамеряваме да продължим да разширяваме тази тенденция, заяви консервативната министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер пред австрийската информационна агенция АПА.

Австрийският план предвижда финансови стимули за хората, които напуснат Австрия, както и разширяване на списъка със страните, чиито граждани нямат шанс да получат убежище в Австрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

до 5

преди 8 години

Лично от премиера слънце го чух по телевизията каза Като ни ги връщат ние какво да ги правим затвори ли да строим !

11

Анонимен

преди 8 години

Нито е просто, нито е тъпо. Това ще повиши БВП на Австрия, ще стимулира икономиката и ще открие нови работни места. Е ще е повод за някой нов данък, естествено. Вече активно се говори за това.

10

Анонимен

преди 8 години

Егати и тъпата политика . Първо ги пускаш , а после ги връщаш ама плащаш . Колко просто е на границата да ги върнеш и готово .

fallback