Снимка: Reuters
fallback

Полугола жена от женската активистка група "Фемен" увисна от парижки мост на въже, вързано на примка.

Протестната акция се проведе заради пристигането на иранския президент Хасан Рохани във френската столица, съобщи Асошиейтед прес.

"Добре дошъл, Рохани, екзекуторе на свободата", беше написано на огромен транспарант, разпънат на пешеходен мост над река Сена близо до Айфеловата кула. С действията си групата иска да привлече вниманието върху големия брой екзекуции в Иран.

Ислямската република е една от страните в света, която най-често прилага смъртно наказание. По данни на "Амнести интернешънъл", единствено Китай предхожда Иран по този показател. Анализатори напомнят, че повечето екзекуции в Иран са присъди за трафик с наркотици.

Активистката, която вися от моста, коментира, че групата е организирала "публичното обесване", за да привлече вниманието върху екзекутираните по политически причини и да окаже натиск върху френския президент Франсоа Оланд да повдигне въпроса за човешките права в Иран по време на срещата си с Рохани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Сладки кинти

преди 8 години

И еврог ейове и комунисти сте едни и същи. Парите да дойдат пък няма значение от къде. Ако се наложи с чаршафи ще се обличат, за да не обидят Рохани

18

ех

преди 8 години

Глупостта почивка няма

17

Анонимен

преди 8 години

Да беше отишла в Кьолн да опази правата на жените.

fallback