Снимка: архив, Reuters
fallback

Полицията в германския град Дрезден издирва мъж с хитлеров мустак и нацистка каска със свастика, който нападнал афганистански имигрант на възвишение за спускане с шейни в Източна Германия, предаде Асошиейтед прес.

Полицията каза днес, че мъжът се приближил в събота до двама афганистанци на възраст 21 и 26 години в Гейзинг, южно от Дрезден. Според очевидци нападателят ги обидил, а после ударил по-младия от тях по главата и го повалил на земята.

След като минувачи се намесили, нападателят направил нацистки поздрав с изпъната напред ръка и избягал.

Мъжът е издирван за нападение и показване на забранени символи. Той е описван като 25-30-годишен, със здрава физика и обръсната глава.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

тя

преди 8 години

Мелкел ще възроди наказателните отряди в Германия , тя им даде повод!

34

Анонимен

преди 8 години

Ама тя Меркел е най-добрия пропагандатор на Хитлер. Като приеме още 1-2 милиона бежанци, то германския народ сам ще си намери новия Хитлер, който да го спаси от гризещите германското тяло червеи.

33

Miss Gania

преди 8 години

Ясно ли е дали афганистанците са говорили немски или английски? Че аз си представям как мурджо жестикулира с 2 пръста над устната и изписва свастики пред смаяните полицай...а може да е попрекалил с халал парцуцата и да го плеснала някоя елха по носа

fallback