Снимка: Reuters

Германската полиция окачестви серията нападения над кандидати за убежище като "престъпления срещу чужденци" и смята, че те са били организирани в социалните медии, предаде ДПА.

Фактът, че десни екстремисти използват интернет стратегически, за да планират атаки срещу "негерманци", е "тревожен сигнал, който ние приемаме много сериозно", заяви говорителят на полицията Норберт Вагнер.

Още по темата

Той каза това във връзка с две нападения в Кьолн в неделя, когато седмина кандидати за убежище - шестима пакистанци и един сириец, бяха нападнати от десни екстремисти - хулигани и рокери.

Двама от пакистанците бяха приети в болница със сериозни рани, след като около 20 души ги нападнаха привечер в неделя близо до централната гара в Кьолн. Половин час по-късно петима мъже нападнаха сириец, който бе леко ранен, но не е потърсил медицинска помощ.

"Свидетели сме на ново измерение на омразата", каза вчера Айман Мазйек, ръководител на Централния мюсюлмански съвет в Германия, пред регионалния вестник "Кьолнер щаданцайгер".

В северния град Путгарден евреин бе нападнат и обран късно вечерта в неделя от двама бежанци - сириец и афганистанец, които бяха арестувани, посочва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase