Снимка: архив, Булфото
fallback

Военен, стоящ на пост пред Голямата джамия в град Валанс, югоизточна Франция, откри огън срещу мъж, опитал се да го прегази с автомобила си, за да нахлуе в молитвения дом, съобщи Франс прес, като се позова на местните власти.

Военният улучил шофьора в ръката и крака. Един минувач бил ранен в прасеца от заблуден куршум.

В колата на мъжа не били открити нито оръжия, нито взривни устройства.

Автомобилът е регистриран в източния френски департамент Савоа (Савоя). Не е ясно дали човекът, който е бил зад волана му, е неговият собственик, тъй като у него не са открити документи и той отказва да отговаря на въпросите на полицаите.

Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан и този на вътрешните работи Бернар Казньов подкрепиха действията на военния патрул във Валанс. Те посочват в свое изявление, че "мотивите за действията на нападателя тепърва ще се изясняват от следствието".

Министрите също така изразиха благодарност към всичките 10 хиляди френски военнослужещи, както и към няколкото хиляди полицаи, които участват в операция "Сантинел" ("Часовой") за охрана на религиозни и обществени обекти, които могат да бъдат нападнати от терористи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Един предприемчив мюсюлманин. Изобретателят на веригите от ресторанти за бърза религиозна консумация "Драйв-ин-ислам" и "Кандахар фрайд чалмикън". А тия го стрелят. Завиждат му на бизнеса и искат да го отстранят.96619

18

Не съм наясно

преди 8 години

Колата що не е била натъпкана с барут?

17

Анонимен

преди 8 години

Дали може да се организира митинг до джамията в София, на който да я замеряме със свински крачета, уши, бекон и *** или пък да я намажем със свинска мас?

fallback