Снимка: архив, Reuters
fallback

Автобус с бежанци беше нападнат от тълпа, докато бежанците пътували към общежитие в източния германски град Янсдорф, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Групата е спряла автобуса снощи, замеряла го е с предмети и пиратки, съобщи полицията на град Лайпциг. Пиратка е ранила шофьора на автобуса в крака, а един от прозорците е бил счупен. Бежанците са отведени в друго общежитие.

През последните месеци в Германия бяха извършени серия от нападения срещу бежански центрове, след като германският канцлер Ангела Меркел обяви, че страната отваря врати за бежанците, бягащи от войни в Сирия и в Африка.

Вчера в общежитие за мигранти в югозападния град Херксхайм избухна пожар. Палежът на друг дом за търсещи убежище шокира жителите на града шест дни по-рано.

При последния пожар социалните работници и девет търсещи убежище напуснаха сградата, без да пострадат. При инцидента бе леко ранен един пожарникар. Полицията съобщи, че причината за пожара все още не е изяснена, но не се изключва версията за палеж.

Пожарът във вторник, унищожил сгради, в които бяха подслонени бежанци в град Хайде, на север от Хамбург, е резултат на палеж, съобщи полицията. В центъра на града с 21 000 жители бяха унищожени три сгради, пострадали няма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Хайме

преди 8 години

Браво на германците, взимат нещата в свои ръце вече стана твърде ясно че сатанинските "западни елити" което включва и бабата меркел работят срещу хората и Европа. Това се казва дух, има още силен дух в германците толерастията не ги е скапала.

31

Криско

преди 8 години

много насрана работата у нас обаче, ще ни .... пълнят с ориз ако не започнем действия. Ако има "будни" , започнете да ги следите къде ходят, къде се крият и спят в градовете ни, да разберем повече, споделяйте инфо! (Сливен)

30

EP

преди 8 години

До някойВашият коментар показва, колко големи ксенофоби са западно-германците! Те щом източно-германците мразят, представям си, каква омраза изпитват към всеки, който не е западно-германец! Катастрофа е това!

fallback