Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Всеки втори германски гражданин не желае Ангела Меркел да бъде канцлер. 48% от запитаните в последното проучване на социологическия институт "Емнид" са заявили, че няма да подкрепят Меркел, ако тя се кандидатира отново през 2017 година, съобщи БНР.

Сривът за подкрепата на Ангела Меркел е драстичен. Само 44% от германците смятат, че тя трябва да се кандидатира отново.

Подкрепа Меркел има предимно сред жените – 46%, и в Източна Германия – 55% от запитаните си я представят канцлер с четвърти мандат.

Силна подкрепа все още канцлерът има в собствената си партия въпреки противоречията вътре в нея по отношение на бежанската политика. 87% от християндемократите ще подкрепят четвърти мандат на Меркел, само 12 на сто са против.

По отношение на бежанската политика Меркел губи подкрепа и сред населението. 47 процента от сънародниците й не са съгласни с нея, само 40% я подкрепят.

52% от германците са притеснени за бъдещето на страната заради наплива от бежанци. 48 на сто смятат, че притокът от хора от Близкия изток ще се отрази на страната им негативно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

тя

преди 8 години

Меркел трябва да отговаря не само пред Германия , но и пред цяла Европа за пагубната политика ,която води с т. н. бежанци!

33

Анонимен

преди 8 години

Светле, Светле още ли не си осъзнала, че източно европейските страни са модерните колонии на имериите, които изброи... кой кого ще съде бе девойко, прочети малко история и виж как старите колонии са унищожавали държавите и лесно ще направиш аналог със ситуацита в нашата Родини, прочети за Близкият Изток, Латинска Америка и Африка и ще останеш потресена колко елементарно ни прилагат колонизационните им стратегии и как безпроблем работят. Айде бегай чети и после пак тук да докладваш...

32

Анонимен

преди 8 години

Е то колко шваби останаха тамПълно е с мигрантиПроцентите за Меркел ще пасгатТя си внесе *"електорат"*

fallback