Снимка: Reuters, архив
fallback

Двадесет и четири души, включително 16 полицаи, бяха ранени в северния испански град Салоу след ескалирането на протест, предизвикан от смъртта на сенегалец при полицейска акция, съобщи испанската информационна агенция Ефе, цитирана от Ройтерс.

В началото протестът на около 100 души беше мирен, но напрежението ескалира, след като около 200 африканци, настояващи за повече права за мигрантите, започнаха да замерят полицаите със столове, маси и камъни и блокираха жп линията между Барселона и Валенсия с контейнери за боклук, така че движението по нея беше спряно за няколко часа.

Демонстрацията се състоя в крайбрежния курорт Коста Дорада, след като 50-годишен сенегалец загина, падайки от балкон, при внезапна полицейска проверка.

Протестиращите реагираха гневно на твърденията на регионалното правителство, че полицията не е причинила смъртта на мъжа./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Калин

преди 8 години

Няма ли кой отново да колонизира Африка и да ги вкара тези в правия път? Май трябва да еволюират още малко, докото заслужат свободата си.

5

Анонимен

преди 8 години

Скоро и в цяла Европа. Такъв е планът. Отновно ще трябва да пролеем кръв за същата земя заради която умряха дедите ни.

4

Анонимен

преди 8 години

да се прибират в кенефите, откъдето са дошли. там няма полицейски акции. Ама там са ***, защото те са ги превърнали в такива и искат да превърнат Европа в такъв

fallback