Снимка: Reuters, архив
fallback

В обсега на бившия гръцки финансов министър Янис Варуфакис попадна управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Варуфакис я обвини, че при преговорите на гръцкото правителство с кредиторите тя се е стремяла към безизходица. Поводът за обвинението е статия в Маркет уоч, със заглавието ''Варуфакис реабилитиран, докато Лагард се явява победена''.

В своят блог бившият министър пише: "Въпросът не е дали аз съм имал право или не, критичният въпрос се отнася до жизнеспособността на последното гръцко споразумение. От първия миг аз твърдях, че Кристин Лагард е имала интерес да се стигне до безизходица на преговорите между Гърция и нейните кредитори, за да не се налага да признае тривиалния факт, че представителите на МВФ са въстанали, ако тя подпише още едно нежизнеспособно кредитно споразумение с една страна, чийто дълг е невъзможно да бъде изплатен".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Гаргамелчовци :))))))))))

10

eee

преди 8 години

Този е ПО-НАГЪЛ от Ципрас... Потвърждава правилото, че гърците са безпардонни и нямат чест. Свикнали са да лъжат и да мамят, посочвайки другите като виновни за мързела си и БЕЗОЧИЕТО да живеят нашироко без покритие! Гърците нямат никакво намерение да връщат заеми, ако Европата не го е разбрала, тежко ни, защото ще продължаваме да ги хрантутим, като им плащаме косвено задълженията!Кредиторите им да си отворят очите - по-добре вън от еврозоната, ще има отрзвяващ и заздравяващ ефект за всички!

9

Анонимен

преди 8 години

Za Varufakis,jiznesposoben dalg e tozi koito niama da se vrashta,kato tova se znae oshte pri otpuskaneto/davaneto/.Po nagli gjonsurati niama ot garcite.Nikoga ne e imalo otpuskane na krediti s klauza v dogovora da ne se vrashtat nikoga.

fallback