Снимка: Reuters
fallback

Над половината германци подкрепят третата спасителна програма, договорена между Гърция и кредиторите й, но голямо мнозинство от тях се съмняват във волята на Атина да извърши необходимите реформи. Това сочи проучване на социологическата агенция Инфратест, поръчано от телевизия А Ер Де и цитирано от Ройтерс.

52 на сто от участниците в анкетата смятат за правилна по-нататъшната финансова помощ за Гърция, а 44 на сто са на обратното мнение.

Oще по темата

На въпрос за реформите и съкращаването на разходите, които трябва да направи Атина, 57 на сто отговарят, че те са адекватни, а за 22 на сто са недостатъчни.

13 на сто са на мнение, че условията, наложени на Гърция, са твърде строги. В анкетата са участвали около 1000 души.

Според Ройтерс резултатите са израз на силното недоверие, което германците изпитват към лявото правителство на Алексис Ципрас. Според четирима от всеки петима германци, участвали в анкетата, на гърците не може да се вярва, че ще извдършат реформите.

Въпреки това две трети искат Гърция да остане в еврозоната, а около една трета са за GRExit, добавя Ройтерс.

Германия - най-голямата икономика в Европа, е най-големият кредитор на Гърция по двете предишни спасителни програми.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ани

преди 8 години

По-добре ужасен край, огколкото безкраен ужас.

6

смях в залата

преди 8 години

Типичен случай за приемане на желаното за действително. Тъй като кредитите се очаква да плащат пенсиите, един фалит на Гърция би означавало фалит на пенсионната система и съответно орязване на пенсиите. Да се надяваме не до нашите нива . . . Затова Германските пенсионери се надяват да отложат фалита с надеждата докато са живи да не фалира системата. Както са казали Руснаците - след мен потоп.

5

ив

преди 8 години

Дошло е време и гърците да се научат от коя страна се държи мотиката.

fallback