Снимка: Reuters
fallback

Според повечето агенции за общественото мнение повечето гърци са гласували с „Не“ на свикания от властите референдум.

Oще по темата
Агенция Bloomberg цитира резултатите от проучване на института за общественото мнение MRB, според който 49 до 54 на сто от гласуващите са гласували с „Не“ - тоест срещу пакета  реформи на европейските партньори.

С „Да“ на предложението на Европа са гласували 46 до 51 на сто.

И втора агенция – Marc, счита, че лагера на „Не“ води. Според нея 49,5 до 54,5 на сто са гласували с „Не“, докато 45,5 до 50,5 на сто – с „Да“.

Принадлежащото към британското списание Economist анализаторско бюро Economist Intelligence Unit очаква, че повечето гърци днес са гласували с „Не“. 

По предварителни данни на националната телевизия ERT на провелия се днес референдума 49% са гласували с „не“, а 46% с „да“.

Първите официални резултати ще бъдат оповестени около 21 часа българско време. Очаква се броят на гласувалите с "Не" да достигне 54%.

11 млн. души имаха право да пуснат бюлетини днес.

„Никой не може да игнорира решимостта на гръцкия народ да вземе съдбата си в свои ръце", заяви премиерът Алексис Ципрас, след като гласува на референдума в избирателна секция в атинския квартал „Кипсели".


Още по темета четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

hp

преди 8 години

Те си мислиха,че не означава опрощаване на дълговете. Да видим колко заблудени или не са били.

208

анонимен

преди 8 години

То явно за нас българите най големият проблем са ни гърците.А я си припомнете , кой Министър продаде на безценица БТК , а сега е Председател на Управителният съвет на ВИВАКОМ????Милен Велчев май беше,а?

207

Анонимен

преди 8 години

само ние от тиквонии не се отказваме еее народе къде отиваш

fallback