Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският президент Барак Обама и германскияр канцлер Ангела Меркел обсъдиха ситуацията в Украйна днес на двустранна среща преди началото на форума на Г-7 в Баварските Алпи и бяха единодушни, че икономическите санкции срещу Русия трябва да продължат, докато Москва не започне да зачита суверенитета на Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на съобщение на Белия дом и цитирани от БТА.

"Двамата ръководители бяха единодушни, че продължителността на санкциите трябва ясно да бъде обвързана с пълното прилагане от Русия на Минските споразумения и зачитането на суверенитета на Украйна", се казва в съобщението. Сред другите теми, обсъдени от Меркел и Обама, са били сътрудничеството между САЩ и Германия в НАТО и планираното подписване на споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и Съединените щати, допълва ТАСС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Maimun

преди 8 години

Много скоро изкуствено потдържаното доларчето ще рухне , а с това и най-изкуствената държава и цирей САЩ!

49

(-_-)

преди 8 години

Защо 65? От кога Украйна е в нато и какво общо има САЩ с цялата работа?

48

Анонимен

преди 8 години

Тяхната "измамна" реторика и с безкрайни военни учения край руските граници САЩ се опитват да ангажират Москва в военен конфликт, пише журналист Global Research. Междувременно, смята журналист, Вашингтон е да се припомни, отколкото приключи в предишните опити да спечели Русия.Провокира Русия, САЩ рискуват да се върви по стъпките на Хитлер и Наполеон!Прочети още на: dnes.bg/eu/2015/06/07/merkel-i-obama-sankciite-sreshtu-rusiia-prodyljavat.266001

fallback