Снимка: БТА
fallback

Конфликтът в Украйна и неговото отражение върху региона на Балканите и Европа обсъдиха президентът Росен Плевнелиев и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, съобщават от прессекретариата на президента.

По думите на двамата, променената ситуация изисква държавите-членки на ЕС да бъдат единни и да говорят на един език в отстояването на европейските принципи и ценности. Намирането
на трайно политическо решение на конфликта е свързано със стриктното изпълнение на договореностите от Минск, категорични бяха Плевнелиев и Туск.

Европейската интеграция е двигател за реформи и демократично развитие на страните от Югоизточна Европа, заяви президентът на срещата. Според държавния глава, Европа променя в положителна посока целия регион.

По отношение на присъединяването на България към Шенгенското пространство президентът отново посочи, че страната ни е изпълнила техническите изисквания и се надява това да бъде
признато от всички държави-членки на ЕС.

Росен Плевнелиев и Доналд Туск обсъдиха и Европейския енергиен съюз и неговото значение за постигането на енергийна диверсификация и сигурност в Европа, се казва в съобщението на  президентския прессекретариат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

баи Ганю

преди 9 години

Ако не е Плевнята,отиде,загива си ЕС.Добре че е тои,нашият генералисимус на въоръжените ни сили.Бди над родината ни като маика орлица.ИПИЧМЪНТ мижитурко за тебе!!!!

22

Пич

преди 9 години

Пуделите си лаят.Паякът си плете игрите.

21

Анонимен

преди 9 години

До Анонименvie tuka sebe si ne uvajavate kamali prezidenta!!! putin pak va ostavi na turcite hahaha gqvuri tupi

fallback