Снимка: АП
fallback

Мъжът, който по-рано днес застреля осем души в ресторант в югоизточния чешки град Ухерски брод, преди да се самоубие, не е терорист. Това заяви министърът на вътрешните работи на Чехия Милан Хованец в телевизионно изявление на живо от Ухерски брод, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Можем да кажем, че това не беше терористичен акт. Извършителят е местен жител на възраст над 50 години", каза министърът.

Чешката агенция ЧТК цитира прокурора Роман Кафка, според когото нападателят е на 62 години и няма криминално досие.

Полицията разследва мотивите за престъплението, но според прокурора те са смесица от лични причини. Кафка не изказа предположения за психично разстройство у извършителя.

Според очевидци, успели да избягат, въоръженият мъж влязъл в ресторанта на име "Дружба" и открил безразборна стрелба.

Вътрешният министър Хованец каза, че той е имал разрешително за притежание на оръжия. По непотвърдена информация при стрелбата е убита една сервитьорка. Друга жена, посетителка на заведението, е тежко ранена, предаде ЧТК.

Агенцията отбелязва, че това е един от най-трагичните подобни случаи в Чехия. Той може да бъде сравнен с деянието на 20-годишната Олга Хепнарова, която през 1973 г. умишлено се врязва с камион в група хора на трамвайна спирка в Прага.

Причинява смъртта на осем човека и наранявания на още няколко души и пред съда обяснява, че е искала "да разчисти сметките си с обществото". Осъдена е на смърт и през 1975 г. е екзекутирана.

Ухерски брод отстои на около 300 км югоизточно от Прага, близо до границата със Словакия. В града с население 17 хиляди жители се намира известният оръжеен завод "Ческа Збройовка". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

анонимен

преди 9 години

До муспи БОЙКО БОРИСОВ НЕ КРАДЕ ПАРИ --ТОЙ ГИ УСВОЯВА И СЬХРАНЯВА

6

Анонимен

преди 9 години

Чехите имат оръжеен завод в този град !

5

Анонимен

преди 9 години

До муспиБезработен ли си?

fallback