Снимка: архив Reuters
fallback

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Oще по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 9 години

TEZI SHTE SAGALIAVAT ZASHTO SA SE ZAHVANALI S BELIKA RUSIA

133

Венелин

преди 9 години

Демократа Пошоренко от днес възстанови крепосничеството. Всеки мъж в Украйна не само няма право да напуска страната, но и постоянния с адрес без разрешението на районния военен комисар. Честита демокрация на украинците!

132

емо

преди 9 години

меркел доказа че фашимът е жив .германия си има женски хитлер

fallback