Жан-Ив льо Дриан. Снимка БТА
fallback

Бойците от групировката "Ислямска държава" (ИД) трябва да бъдат унищожени, заяви днес френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, който даде знак, че Париж ще продължи участието си във военната операция срещу позиции на групировката в Сирия и Ирак, предаде Ройтерс.

Oще по темата
След САЩ Франция участва с най-много самолети и личен състав в коалицията срещу ИД.

Освен това около 3500 френски войници и командоси оперират в района на Сахел и Сахара срещу ислямисти, свързани с Ал Кайда. Преди две години Франция се намеси в бившата си колония Мали и Льо Дриан каза, че сега Франция е изправена пред "същата заплаха", но на своя територия.

"Това е същият враг. Нашите сили са разположени тук, защото за нашите войници това е същата битка", каза министърът по радио "Европа 1" по повод 10-те хиляди войници, разположени из Франция след атаката срещу седмичника "Шарли ебдо".

"Отговорът е във Франция и извън нея. Ислямска държава е терористична армия с бойци отвсякъде . . . Тя е международна армия, която трябва да бъде изтребена и това е причината да сме част от коалицията", каза министърът

По-късно днес парламентът в Париж ще гласува предложение за удължаване на военната мисия на Франция в Ирак, четири месеца след нейното начало.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

бастун

преди 9 години

ани айде де , насрахте всичко сега чистете

38

сони

преди 9 години

Запада сами си създава врагове за да се бори с тях.

37

Анонимен

преди 9 години

И как ще стане? САЩ си я създадоxа , за да си я ползват. Петрола е там

fallback