Снимка: архив, Reuters
fallback

Италианските власти съобщиха, че са разбили неофашистки заговор за нападение срещу имигранти и политически цели, включително магистрати, предаде Асошиейтед прес.

Генерал Марио Паренте, който оглавява италианското подразделение за борба с тероризма, каза на прескоференция, че заговорниците започнали неотдавна да събират оръжие и това накарало силите за сигурност, които следели дейността им през последните 18 месеца, да се намесят. Полицията е изпълнила заповеди за задържане срещу 14 заподозрени в Централна и Северна Италия.

Според властите мрежата от неофашистки групи се организирала чрез социалните мрежи и била набелязала потенциални цели, включително имигранти, магистрати и институции като агенцията по приходите "Екуиталия" и италианските железници. Някои от нападенията били планирани за периода на рождественските празници.

По думите на разследващи от силите за борба с тероризма групата имала за цел "да дестабилизира обществения ред и спокойствието в държавата".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

анонимен

преди 9 години

В ИТАЛИА ЗАПОВЕДТА ЗА АРЕСТ СЕ ИЗДАВА ОТ ПРКУРОРА И НЕ СЕ ИСКА СНЕМАНЕ НА ИМУНИТЕТА---ЗАКОПЧАВАТ ГИ МОМЕНТАЛНО НЕ МОЖЕ ДА ДАДАТ ВРЕМЕ НА НИКОИ ДА СЕ НАМЕСИ ПОД НЕКАКЪВ ПРЕДЛОГ----В ЗАТВОРА И ПОСЛЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ---У НАС ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА НА КОМАНДНИ ПОСТОВЕ ---НЕМА КАК ДА СЕ САМОАРЕСТУВАТ

fallback