Жозе Мануел Барозу Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският съюз трябва да продължи сътрудничеството с Русия въпреки разногласията по повод украинската криза, заявява в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг" бившият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
"Трябва да държим отворени каналите за диалог, да настояваме за политическо решение", отбелязва той.

В същото време според него е ясно, че в обозримо бъдеще няма да се постигне решение на въпроса за присъединяването на Крим към Русия.

Барозу изразява увереност, че ЕС има план за действие, който ще му позволи да се подготви за възможните последици от кризата в Русия.

По думите му няма голям риск икономическите проблеми на Русия да доведат до глобална криза.

Жозе Барозу изтъква, че Русия трябва да разбере, че нейните действия (свързани с Украйна) са неприемливи и са свързани с определени разходи. "Въпросът е принципен", подчертава бившият ръководител на ЕК, имайки предвид европейските санкции срещу Москва.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Докато враговете на Русия празднуват фалита й, на Нью-Йоркската борса се случват странни неща- индикатор Russia ETF, който постоянно е падал изведнъж рязко започнал да расте с много големи крачки. А стана следното-някой преднамерено смъквал цената на акции за а стигнат дъното и тогава ги изкупил по най-ниската цена, това основно акции на енергетически компании в Русия, които притежаваха чужденци. Това означаваше, че половината от приходи на тези компании отиваха в САЩ, а сега пред очи на целия свят с перфектен трик около 30% от тези акции се завърнаха в Русия/ новата им стойност около 2

20

st

преди 9 години

Кой го б..и за рашъта те рашънитее бягат от там хихихихихи

19

мръсен циганин

преди 9 години

Писна ми да пишете комунистите това ,комунистите онова те са виновни за всичко .Айде да ви видим вас чакаме вече 25 години всички казват направете това и ще живеем по добре и кво стана станахме роби няма значение на уса или ес ЗАЩО НЯМА РЕЗУЛТАТ ОТ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ако сте толкова добри уважаеми *** направете поне 0,01 %от това което направиха комунистите!!!

fallback