Снимка: Ройтерс, архив

Правителството на Гърция трябва да се откаже от икономическите санкции срещу Русия, които доведоха до ответно ембарго от страна на Руската федерация върху износа на земеделски продукти от страните от ЕС и огромни загуби за гръцките производители на плодове, заявиха евродепутати от Гръцката комунистическа партия, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Комунистическата партия "призовава малките и средни земеделски стопанства да нямат никакво доверие нито в институциите на ЕС, нито в гръцкото правителство, което отлага решаването на проблема за неопределен срок". Политическата организация също така "иска Гърция да заеме друга позиция, различна от санкциите на ЕС по отношение на Русия".

Евродепутатите от Гръцката комунистическа партия на 10 август изпратиха писмо до органите на ЕС с искане да бъдат отменени икономическите санкции срещу Русия, които доведоха до ответно ембарго, въведено от Руската федерация.

"Хиляди малки и средни земеделски стопанства в Гърция и други страни от Евросъюза ще платят за империалистическата интервенция на ЕС, САЩ и НАТО на страната на фашисткото правителство на Украйна, целяща проникване на техния монопол в страната", подчертават в писмото си евродепутатите от Гръцката комунистическа партия Костас Пападакис и Сотирис Зарианопулос.

Те подчертават, че в резултат на забраната на вноса на плодове, зеленчуци и други земеделски продукти в Руската федерация "на хиляди малки и средни гръцки фермери, чийто главен пазар беше Русия, е нанесен съкрушителен удар и нереализираната им продукция сега гние в складовете".

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase