Снимка: архив, Reuters
fallback

В Марсилия тече съдебен процес срещу шестима българи, обвинени в трафик на хора и склоняване към просия и проституция на седмина техни сънародници, съобщи френският информационен сайт "Маритима енфо".

Обвиняемите са семейство търговци на скрап, живеещи в ромски лагер в Марсилия. За ръководител на групата се сочи бащата на семейството Йордан Христов.

Групата била заловена след сигнал на 25-годишната Севдалина Янкова, наричана "Рони", която се оплакала, че е била наета в България от сина на Йордан Христов, който също проституирал в Марсилия като травестит. Бащата и синът Христови вземали цялата печалба на Янкова в размер на 100 - 200 евро на вечер. Младата жена се оплакала и от побой и изгаряния с цигари. Тя освен това твърди, че й е било забранено да напуска ромския лагер през деня.

За клана Христови работели и шестима просяци, наети в България. Един от тях, 61-годишният Кольо Колев разказал по време на разследването, че трябвало да проси всеки ден от 8 до 19 ч и да предава получените пари (40 - 50 евро на ден) на съпругата на Йордан Христов. Срещи това той получавал кафе сутрин, два сандвича по обяд и вечеря, събрана от изхвърлени в кофите за боклук хранителни продукти.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Златен рог

преди 9 години

Там не само е подсъдно сутеньорството, но и има особена утежняваща алинея за внасяне на *** от чужбина. Отделно се утежнява присъдата и от упражненото насилие.

2

ганю

преди 9 години

да им е честито , френското правосъдие не прощава !

1

П.С.Ц

преди 9 години

''Българи''

fallback