Снимка: Архив Reuters
fallback

Повече от 5000 бежанци бяха спасени през уикенда от италианския флот по време на спасителна операция в Средиземно море, предаде Франс прес.

Три големи военни кораба, всеки от тях натоварен с над 1000 бежанци, се очаква да пристигнат днес или утре в три различни италиански пристанища в Сицилия, Калабрия и Пулия.

Очаква се няколко кораба на военноморските сили и бреговата охрана също да пристигнат в пристанища на Сицилия. Два товарни кораба, "Град Бейрут" и "Тики", транспортираха още 300 мигранти.

С това общият брой на спасените през уикенда мигранти достигна близо 5500 души. Те бяха спасени в рамките на
операцията "Маре нострум" (името, което римляните са дали на Средиземно море).

Италия започна операцията през есента на 2013 г., след като при две ужасни корабокрушения край Малта и Лампедуза се удавиха най-малко 400 души.

От началото на годината в южната част на Италия са пристигнали най-малко 60 хиляди бежанци и мигранти, търсещи спасение от войните или икономическите трудности.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

американецо

преди 9 години

Oще 5000 развъдници на ислям значи са имплантирани за уикенда в Европейския Съюз. Сега ще започнат да си *** яйцеклетките и да цвъкат джихадисти. Сбогом Европа на християните и християнските ценности! Добре дошла Европа, неделима част от ислямския халифат. За мюсулманите всичко, което не е построено от Мохамед и Аллаха е скверно и мръсно, затова ще запалят и съборят и Колизеума и Айфеловата кула и Бранденбургската врата и т.н.! Дали Англия ще се усети да излезе от ЕС и да се спаси? Едва ли!

1

муспи

преди 9 години

Знаете ли защо никой италианец не протестира? Точно така, защото и тяхните правителства, медии и пари са като нашите - еврейски! Унищожаването на бялата раса си върви по план.

fallback