Снимка: Ройтерс
fallback

Правителството на Германия ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер.

През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток, припомня БТА.

Мюлер предлага в тази връзка да се разработи специална европейска програма, която да се финансира от европейските фондове в помощ за бежанците.

Мюлер излезе и с предложението за създаване на поста комисар на ЕС по въпросите на бежанците.

"ЕС е длъжен да увеличи своята помощ и да действа координирано, ето защо в състава на новата европейска комисия е необходимо да се обединят задачите и да се назначи отделен комисар по въпросите на бежанците", каза Мюлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

дедо Ташунко

преди 9 години

За тези, които плюят срешу Германия. Германия до ден днешен е окупирана държава. Американците имат все още 30 хил. войници там и много на брой ракетни плащадки, на които скоро смениха по-старите и сложиха супермодерни ракети. !500 тона немско злато е все още в ръцете им и никога няма да бъде върнато обратно, Германия я привикват тук и там само да плаща разноските на американската агресивна световна политика - бежанци, фалирали държави и т.н. На българите се съобщава крайно недостатъчно.

24

Анонимен

преди 9 години

Аз съм 23 и се извинявам за емоционалните си грешки - не сме, а не не сми, буквите са съседни на клавиатурата.Прав е оня, който говори, че трябват 10 комисаря по бежанците, но трябват и такива, които да направят програма за интегрирането им.Гостите в нашия бит се съобразяват с правилата на домакина, а не завладяват територията и няма да ни принудят да се дупим 5 пъти на ден.Германците са виновни за това, защото се възползваха от евтина работна ръка, не направиха нищо за интеграция на турците.

23

Анонимен

преди 9 години

И трябва да е един истински българин-човек, неподкупен, испанец, италианец, и грък.Бежанците от колониите на големите европейски икономики, ако обичат, да си поемат бежанците. Ни ене сми причинили на никого де бяга от родината си!Вариант - към САЩ, защото са главната бъркачка, израснал от робстовто над африканците и причинител на войни и страдания на хората по света, заради алчността си за петрол, газ, скъпоценни камъни, калай, редки метали, злато, сребро ...

fallback