Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила организирана престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия. В нея са участвали и българи и румънци, съобщи БНР.

Четирима холандци и двама румънци са били заподозрени, че от 2007-а година насам са наели нелегално над 100 румънски работници за строителния сектор в Белгия чрез верига от белгийски и български фирми. Работниците са били или формално командировани от български към холандски компании или регистрирани като самонаети към белгийски фирми. Други белгийски фирми пък са заподозрени, че са използвали тези румънски работници в нарушение на изискванията за временна заетост.

Разследването е започнало в белгийския град Гент през 2012-а година, при проведената вчера съвместна операция на български, белгийски, румънски и холандски служби е било предотвратено унищожаването на важни доказателства. В четирите страни са били разпитани 42-ма души и претърсени 19 жилища и 30 строителни обекта, гласи съобщението на "Евроджъст", в което не се споменава за арестувани. В операцията в Белгия са участвали 70 полицаи и 60 социални иннспектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

яслата

преди 10 години

Има и холандски фирми,между западните,които съвсем законно, източват икономиката на Аборигения,но Аборигения си стои и не реагира, на великите западни господари. Не очаквайте продажната ни дЖорнаГлистика да реагира по този въпрос.Не очаквайте и ние,аборигените да реагираме.Нашият цВилизационен избор е,да плюем непрекъснато върху себе си.Едва ли има друга нация в света като нашата.

34

То

преди 10 години

То това не е забранено, но ми е чудно защо не се разследват всички англичани с къщи тук , които се водят на фирми и НЕВНАСЯТ осигуровки, а фирмите им имат дейност. Разходи за ток , вода и т.н. също е дейност. АААА щото нашите политици са .....

33

До 49

преди 10 години

До Кирил СофийскиМислиш ли, че ако някое американско негро обере банкомат, ще пишат в медиите афроамериканец ограби банкомат???Много сте елементарни, бе!С големи претенци! Да не пишело българи, да пишело ***.А тези *** къде живеят- в България!С какви паспорти са- с български.Така е...недоволствай против комунисти и турци...за това, че ги толерират толкова години, а не ги смачкаме тези животни и да ги сложим в ред.

fallback