снимка: Ройтерс
fallback

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

Анонимен

преди 10 години

До ТОВА Е ИСТИНАТАABSOLIUTNO SUM SUGLASEN S TEB

228

Do Пламен 252

преди 10 години

Otvori enziklopediata, pulno e s ruski imena.

227

Анонимен

преди 10 години

Републиканецът Коркър иска Русия да бъде наказана финансово. Наистина, той предложил на европейците да предприемат мерки. Явно, според него, европейските компании трябва да се жертват в името на американските амбиции и да си направят икономическо харакири, прекратявайки отношенията с Русия.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_21/Novijat-kurs-na-Obama-km-izolacija-na-Rusija-2265/

fallback