Барак Обама Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Барак Обама е подчертал "необходимостта САЩ, ЕС и другите страни партньорки да се подготвят да отговорят на руска ескалация" в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции.

Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога. Това се казва в съобщение на Белия дом, публикувано след разговора на американския президент му с германския канцлер Ангела Меркел. "Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна", се посочва в документа.

"Лидерите на САЩ и Германия отново призоваха Русия да изтегли войските си от границата с Украйна", се казва в съобщението, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Обама и Меркел са обсъдили и въпроси, засягащи предстоящата среща на министрите на външните работи на Украйна, Русия, САЩ и върховния представител на ЕС за външната политика.

Обама и Меркел са изразили подкрепата си и за усилията на украинското правителство за извършване на конституционна реформа, децентрализация и произвеждане на демократични избори.

От съществено значение ще бъде финансовата подкрепа на международната общност, са подчертали те, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

...

преди 9 години

ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КЛАНЕТО В ОДЕСА - Не е имало отровен газ, не е имало такъв голям пожар - убити са с бухалки, изнасилвани, душени, застрелвани или запалвани само с течност и след това с пожарогасител ! Вижте ДОКАЗАТЕЛСТВА-> otvorenopismo.url.bg/evropa-6Синът на Джо Байдън вече е в Бордът на директорите на най-голямата нефто-газова компания в Украйна. Учудени ли сте? -> mediapool.bg/sinat-na-amerikanskiya-vitseprezident-shte-raboti-za-nai-golyamata-chastna-gazova-kompaniya-v-u

87

Македонски

преди 10 години

Братя българи ,вместо да се карате за чужди интереси помислете за българите от т.нар. държава Македония-БЮРМ.Там българите са под сърбоманско робство от десетилетия . Албанците напират от запад и след 30 години ще са мнозинство и ще присъединят чисто български земи от Струмица до Охрид към Велика Албания . Помислете ,че именно Русия предаде България на Берлинския конгре-1879г заедно с Австро-Унгария,а Коминтерновска Сталинова Русия заедно с предателите Г. Димитров и В. Коларов от БКП предаде

86

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен23 : Вземи научи как се определя БВП, като го цитираш ! И какви са му съставните части! Урок за 4-ти клас: !. Произведени стоки. 2.Услуги, които носят стойност. Извод: От тези 15.4/ а не 17/ трн.--производството е около 3трн., ОСТАНАЛОТО са УСЛУГИ. А те идват от безплатните танкери идващи от целия свят/откраднато или платено с напечатани хартийки/. Така, че -- чети повечко !

fallback