снимка: Ройтрес, архив
fallback

Най-малко 250 британски граждани, които воюват в редица екстремистки ислямистки групировки в Сирия, са се върнали в Обединеното кралство и представляват голяма терористична заплаха за страната, пише в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Половината от британските граждани, отишли на фронта в Сирия, вече са се върнали обратно, посочва британският вестник, като се позовава на неназован представител на британското правителство.

Всички, които са се върнали, обаче са преминали през терористична подготовка в лагери на сирийската територия. Много от завърналите са вече опитни бойци. Редица от тях имат готовност да извършат терористични акции, според оперативна информация, посочва правителственият представител.

Засега британските специални служби държат под око завърналите си и са успели да предотвратят една терористична атака на сирийски "ветерани" на територията на Великобритания.

Тези "ветерани" се готвели миналата есен да окупират сграда в центъра на Лондон, пише британското издание.
  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 10 години

Неможах да разбера този път англичаните......хммм....значи тези "хора"(терористите) ,когато се бият срещу Асад са бунтовници за правда!?!?!!!!!!!!!!А когато са се завърнали в UK са терористи????????????Алооооо....острова .....are you alright...Отново двуличие и перверзност....Ама вие сте си го казали,че нямате врагове и приятели,а само интереси....

33

Анонимен

преди 10 години

Защо ни занимавате с новини от ингилизкия халифат. Там работата е ясно, скоро ще приемат шериата и правоверните ще управляват.

32

американецо

преди 10 години

Само като си представя, че обикновените англичани приемат по-добре тези кафяви смърдящи камилари от снимката, отколкото приемат българите и румънците и си викам хак да им е. Да се прекръстят на халифат, вместо кралство и да си назначат Муктада ал Садър за велик везир, вместо Елизабет дъ секънд.

fallback