Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Какво правят италианците, когато смятат, че пенсията им е ниска - отиват в България, където водят царски живот, пише италианското електронно издания "Мелти".

То основава твърдението си на репортаж, излъчен в италианската телевизионна програма "Хиените". От него става ясно, че все повече италиански пенсионери избират да живеят в София, която е на два часа път със самолет от родината им.

За италианските пенсионери българската столица е рай, в който те могат да живеят като господари, без да се отказват от малките удоволствия в живота като вечери в ресторант или тенис всяка сутрин.

В телевизионната програма е описан животът на четирима италиански пенсионери в София - Франко, Адриано, Алваро и Антонио. От тях най-изненадващ е примерът с Франко. Той е бил тираджия 40 години, а сега получава пенсия от 1200 евро, благодарение на която живее отлично в София.

"Тук се живее много добре. Цената на живота е 50-60 процента по-ниска от тази в Италия, а и тук един български пенсионер взима по 70 евро пенсия на месец. Така че в сравнение с тях ние тук си живеем живота", казва Франко.

Италианските пенсионери в София имат навика да се събират в ресторанта на италианеца Лео, който след 9 години в България вече притежава три заведения и е вече звезда.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

анонимен

преди 10 години

не само италианските пенсионери живееят като царе в държавата на мафията българия,но и гръцки,руски,английски и други националности живееят много добре за сметка на гладните и осверепели български хора който изнемогват и с акциите на жандармерията няма да се нахранят.

22

муспи

преди 10 години

Драги сънародници, - много коментари за мизерията, геноцида и въобще робството, а нито дума че то е еврейско?! Излиза че нямаме нищо против да сме рая! да сме лоялни! Това дава криле на жидите.

21

Анонимен

преди 10 години

днес пътувах по " магистрала" Тракия - от Стара Загора до Пазарджик - нищо по разли4но от ралито Париж- Дакар.

fallback