Снимка: БТА

Травма като получената от канцлерката Ангела Меркел при падане на ски-бягане в Швейцария по правило минава без усложнения и не оставя последствия. Това заяви заместник-председателката на Съюза на германските хирурзи Юлия Зайферт, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Пукването е диагностицирано в област, където има много меки костни тъкани и бързо заздравява", посочи Зайферт. Както съобщи говорителят на правителство Щефен Зайберт, Меркел е получила пукване на таза при падането.

Пациентите с подобна травма не трябва да стоят дълго неподвижни, отбеляза Зайферт. "Движението е важно за кръвообращението и за предотвратяване на възникването на проблеми", подчерта тя.

Християндемократическият съюз, чийто председател е Меркел, днес отмени заседанието на партийното ръководство, което беше планирано за 10 и 11 януари в Ерфурт, припомня БТА.

Както Dnes.bg писа, заради травмата Меркел няма да посети Полша в сряда и няма да приеме в Берлин в четвъртък премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Тя обаче ще ръководи заседанието на правителството в сряда, когато за пръв път се събират министрите от новата широка коалиция между консерваторите на Меркел и социалдемократите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase