Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел пострада при падане по време на ски бягане в Швейцария през коледните празници, което я принуждава да отмени планирани за тази седмица срещи, съобщи говорителят й Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.

"Канцлерът няма да може да уважи някои от обявените срещи. Тя получи сериозно сътресение при падане по време на ски бягане през коледните празници и страда от пукване на таза", съобщи Зайберт на редовната си пресконференция.

Меркел се придвижва с патерици и ще трябва да работи на облекчен режим през следващите три седмици. През този период са отменени официалните й срещи и посещения и тя ще трябва да работи от дома, когато е възможно.

Меркел няма да посети Полша в сряда и няма да приеме в Берлин в четвъртък премиера на Люксембург Ксавие Бетел, пише БТА. Тя обаче ще ръководи заседанието на правителството в сряда, когато за пръв път се събират министрите от новата широка коалиция между консерваторите на Меркел и социалдемократите.

Инцидентът е станал при хубаво време на равнинен участък на писта за ски бягане в курорта Енгадин, близо до Сен Мориц. Там Ангела Меркел и съпругът й Йоахим Зауер прекарват през последните години зимната си ваканция.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Арети

преди 10 години

Иэборът на валутно курсов режим е един от най-трудните и дискутирани въпроси в сферата на макроикономическата политика!!!

25

alo alo

преди 10 години

Била паднала ала бала...а няма ли да кажете какво се случва в Хамбург? Не нали? И аз така си мислех!!!

24

dnes.бг

преди 10 години

ЕС политика срина българската икономика. Няма как БГ да се конкурира с западните корпорации. Днес, баба ми живее сама на село. Всички млади имигрирахме. Преди година разбрах, че нямало, кой да бере черешите в селото, защото просто няма млади хора. Само 20 пенсионери. Баба ми пада и си чупи таза от черешата след като е набрала 4 пълни кофи. Права беше бабо като прокле виновниците. Ето ги сега на челни места с патерици в ръце - БОКО, МЕРКЕЛ... очаквайте още

fallback