Снимка: архив, Reuters
fallback

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 10 години

целта е да се откъснем от цивилизацията и да ни заробят, ако избягаме навреме тъкмо ще вземат това добро парче Земя и то без пари, защо да плащат, като ние сами ще го напуснем, хем да не го хабим

104

sistemata

преди 10 години

Привет на аборигените от Територията(бивша държава България)!За 25 години,вие българските граждани,макар и полусвободни при социализма,доброволно,безпрекословно,изпълнявайки безброй унизителни изисквания,подхвърлени ви,като "цивилизационен избор",се превърнахте в роби на лицемерния Запад и сега го снабдявате със всичко: разрушена икономика,разградена земя,изпълняване на милион унизителни условия,заради приемането ви,като "привилегировани роби",в Империята.В това се превърнахте,аборигени!

103

Лала

преди 10 години

Ха ха. Закъсня ли са! Вече сме пълни членки на ЕС и нищо не могат да променят! Ще има да се облизват за българската земя но само ще чакат и чакат...!Да ходят да изкупуват Африка. Там да ги избиват черните като в Зимбабве,Гана, Кения , Южна Африка и т.н. Африканците имат повече права от нас така че да го духа и Камерон и цялата англииска държава!

fallback