Снимка: архив, Reuters
fallback

Ново социологическо допитване показва, че традиционно либералните холандци стават все по крайнодесни по въпроса за имиграцията, като две трети споделят виждането, че новопришълци от България и Румъния е възможно да злоупотребят със социалната им система и да се замесят в престъпления, съобщава на сайта си в. "Айриш таймс".

Допитването, извършено от Холандския институт за социални проучвания, ще донесе допълнителни главоболия за премиера Марк Рюте и либерално-лейбъристката му коалиция, които изостават по популярност зад Герт Вилдерс и антиимигрантската Партия на свободата в навечерието на европейските избори.

Oще по темата
2 яну 2014 21:58
25
Допитването показва, че 6 от 10 холандски избиратели са на мнение, че вече в страната им има "прекалено много" имигранти от Източна Европа - дори преди отмяната на ограниченията за българи и румънци от 1 януари.

Освен това 47 процента от населението са на мнение, че тъй като източноевропейците са готови да работят срещу малко заплащане, те в крайна сметка лишават холандците от работни места.

Същевременно 50 на сто казват, че са притеснени от евентуално увеличаване на престъпността и социалното напрежение в райони с голямо имигрантско население и че натискът върху държавните ресурси като жилищното настаняване при голям приток от българи и румънци ще влоши ситуацията.

Данните от изследването показват, че правителството не успява да убеди обществеността, че от 600 хиляди граждани от други европейски страни, живеещи Холандия, само 20 хиляди са поискали помощи за безработица или други социални придобивки, пише "Айриш таймс".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Реалист

преди 10 години

Те холандците попринцип се отнасят така с всички които идват в тяхната държава независимо по какви причини. Много арогантен и надменен народ като цяло. Има и изключения естествено но са малко. Пък сега че при тях проституцията е легална, масури се продават по всяка лафка и всеки втори е напушен няма да го коментираме ;)

29

Анонимен

преди 10 години

Надявам се *** да не четат тези статии и да си събират катуна и да се изнесат натам.Моля журналистите да не пускате статии колко лошо било там, иначе никога няма да се отървем от *** и да си оправим страната

28

Анонимен

преди 10 години

Значи така? Ние за ЕС сме имигранти, а идващите ислямисти от Турция- бежанци. Алоооо,журналистите. Ние не сме имигранти в ЕС,а редови членове и платихме много висока цена- разбита икономика,земеделие, демографски срив. Ползвайте точната терминология. И кога някой ще заведе дело за дискриминация към нас, както сирийците, чебили обиждани и т.н.? И защо те могат да хленчат срещу нас, а когато ние протестираме срещу незаконни ислямистки престъпници, влзели нелегално тук, ни наричат расисти.

fallback