Снимка: архив, Булфото
fallback

Българите са сред най-недоволните в ЕС от състоянието на националните железници. Това показва доклад, представен днес от Европейската комисия, предаде БТА.

Над половината българи (52 на сто) не са доволни от чистотата във вагоните. Сходни са отговорите на румънците (53 на сто), а най-недоволни са италианците (59 процента).

Преобладава броят на недоволните от чистотата на гарите българи - 44 на сто, срещу 32 на сто доволни. Близки са отговорите по този въпрос на румънците, италианците, словаците и унгарците.

Сред българите преобладават отговорите, че не са доволни от начините и сроковете за разглеждане на жалбите на пътниците, докато преобладаващата част от европейците са удовлетворени по този въпрос.

Общо в ЕС пътниците са по-скоро доволни от разписанието на влаковете, докато у нас мненията са разделени поравно между доволните и недоволните.

В сравнение с данните от 2011 г. в мнението на българите се наблюдава увеличение от седем процента сред неудовлетворените от железниците. Изследването показва, че българските гари са сред най-достъпните в ЕС от гледна точка на свързващата инфраструктура и улесненията за трудно подвижни хора.

Същевременно като слабост българските пътници отчитат лошата достъпност на пероните и на вагоните.

Българите сочат като недостатък също достъпността до билетните каси на гарите и липсата на възможност да купуват (разпечатват) билети от машини.

Българските пътници са сред най-недоволните в ЕС от информацията, която получават при пътуване с влак, както и от отношението на персонала на железниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ВА

преди 10 години

Малко полезна информация: bnr.bg/europeforme/Pages/130812zhptransport.aspx slideshare.net/apel/how-to-complain

21

BlackMamba

преди 10 години

То да е само ниска хигиена. Мен много по- депресиращо ми действа тази мудност. Влачат се една едва, като сополи. Все едно парни влакове от 18 век. И като са миризливи и некомфортни и дългите пътувания са ужасни. Бил съм във влакове в чужбина, комфортно, тихо, 5 часа не усещаш как минават. А тук на втория час почвам да нервнича. Имам чувството, че охлюви да ги теглеха по- бързо щеше да е. Средна скорост по 40 в час. Абсурд направо!

20

11

преди 10 години

До Знаещ 13Кликни на разписанието на БДЖ и виж за да знаеш!Питай от Ямбол за Варна и ще се облещиш,както се облещих и аз!Чакам за реабилитация и извинение!

fallback