Снимка: Reuters
fallback

Белгия днес е обхваната от едновременна стачка на служителите в системата на правосъдието, контраразузнаването, електронния шпионаж, пожарникарите и артистите.

Протестът на пожарникарите в Брюксел надхвърли предварителните очаквания, като демонстрантите нарушиха предварителния маршрут за своята проява и влязоха в сблъсъци с органите на реда.

В сърцето на Брюксел, край сградата на Министерския съвет, около 1000 огнеборци заляха с пожарогасителна пяна охраняващите проявата полицаи. Това предизвика полицейските сили за борба с безредиците да използват палки, за да възстановят реда. Полицейски вертолети наблюдават зоната на протеста.

Исканията на пожарникарите са свързани с възможностите им за работа, със заплащането на труда им, с изискванията за израстване в службата и за години за пенсиониране. Традиционно пожарникарите влизат в сблъсъци с полицията при протестите си, но рядко се налага полицаите да използват помощни средства срещу тях. Протестът днес доведе до значителни затруднения в уличното движение в белгийската столица и съвпадна със седмичното заседание на правителството в обградената от демонстранти сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Иван-Драган

преди 10 години

Полицията това са псетата на управляващите да бият хора от "системата на правосъдието, контраразузнаването, електронния шпионаж, пожарникарите и артистите" които искат по добри условия на труд, това е немислимо. Имам чуството че ако господарите им заповядат ще пребият с палки и собствените си майки, отврат.

8

walking dead

преди 10 години

Нека добавим, палките и сълзотворният газ в Италия. Протестира цяла Италия с искане за Н А П У С К А Н Е НА Е С. Лицемери в ЕС и платени медии,това е реалността в ЕС и САЩ.

7

Анонимен

преди 10 години

пожарникарите нали те са към белгийското мвр

fallback