Силвио Берлускони. Снимка: БТА
fallback

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който е в опозиция от края на ноември, заяви вчера, че желае нови парламентарни избори в Италия през май, едновременно с изборите за Европарламент, съобщи Франс прес.

"След шест месеца ще гласуваме за Европарламент и се надявам, че и в страната ни ще има избори, за да имаме ново правителство", заяви Берлускони на конгрес, организиран по случай учредяването на първите хиляда клуба на партията му "Форца Италия".

"Форца Италия" оттегли подкрепата си за правителството на премиера Енрико Лета на 26 ноември, ден преди Горната камара на италианския парламент да гласува отстраняването на Берлускони от поста сенатор поради ефективна присъда за данъчни измами в особено големи размери.

Правителството продължава да бъде подкрепяно от петдесетина парламентаристи от новосформираната формация "Нов център-дясно", която се отцепи от партията на Берлускони, пише БТА.

На вчерашния конгрес, състоял се в Рим, медийният магнат призова крайнолявата партия "Левица, Екология, Свобода" и движение "Пет звезди" на бившия комик Бепе Грило да съставят ново мнозинство. "Необходимо е правителство на всички политически сили, с участието дори на "Левица, Екология, Свобода" или "Пет звезди",
за да се състави нов изборен закон, който да гарантира сигурни резултати и да спазва двуполюсния модел", заяви Берлускони.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Манго

преди 10 години

Пич, знайш кво искаш.

fallback