Валдис Домбровскис. Снимка: Reuters
fallback

Латвийският премиер Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си днес след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП.

Решението беше взето след среща с президента Андрис Берзинш.

Oще по темата
"Обявявам, че се оттеглям от поста на премиер, като поемам политическа отговорност за трагедията", обяви Домбровскис, цитиран от БТА.

Именно Домбровскис беше премиерът, останал най-дълго на поста си в новата история на Латвия, но правителството му беше подложено на критики след трагедията.

Оставката създава политическа криза в балтийската страна, която трябва да се присъедини към еврозоната през януари. Латвия е смятана за пример на фискална предпазливост и икономическо възстановяване след икономическата криза, започнала през 2008 година.

Страната обаче беше разтърсена от трагедията, а президентът Берзинш нарече станалото "убийство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

А съселчето преди години затътри и изтрепа на Бакаджика бабичките,по случай съселовия празник и изкараха шофьора виновен, а той и той беззъб и работи за 200 евро.

18

БГ

преди 10 години

Имало политици с морал?!?Изненадан съм, Олигарски дали е чул за това? Той показа, че за ибрикчиите като него думите морал и чест са непознати...Срамувам се от тях!

17

4569

преди 10 години

Достойно, браво. Чакаме някакво чудо да видим подобни постъпки и у нас, защото, колкото и да гласуваме, тези, дето ги карат с автобусите, продават бъдещето ни за сандвичи и кебапчета.

fallback