Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари от френския град Диеп са задържали откраднат български камион "Волво", докато шофьорът се опитвал да качи ТИР-а на ферибота за Нюхейвън, съобщиха от Агенция "Митници".

Шофьорът, който работил за дъщерна компания на българско транспортно дружество, е бил задържан, след което е пуснат на свобода. Камионът е бил върнат на "Волво Франция".

При подобна операция на 16 октомври отново е конфискуван камион, този път идващ от Нюхейвън. И в този случай след кратко задържане шофьорът е бил освободен. Двата случая вече са предадени на родното ни правосъдие.

Операциите са извършени след предупреждение от "Волво" до полицията в Диеп за това, че камиони на компанията ще бъдат превозени по фериботния маршрут.

Двете превозни средства са били част от партида от 35 камиона "Волво" и 17 ремаркета "Шмитц", които българска компания е купила от "Волво България", но така и не платила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

купувач

преди 10 години

Купувам без да плащам, има ли нещо за продаване ?

7

пю

преди 10 години

що шофьора е задържан .елате и арестувайте чорбаджията ,който не му е давал от 5 месеца заплата,а кара кола от 200 бона .нали уж евросъюз тинтили минтили *** мръсни.който има пари се отърва да му мислят хърбите

6

Светлин

преди 10 години

Тази българска компания "Перчемлиев" мота Волво от 3 години насам, ако не ме лъже паметта.

fallback