Снимка: Reuters
fallback

Полицията в Гърция задържа двойка роми, след като властите намерили петгодишно синеоко бяло момиченце в лагера им в централната част на Гърция, съобщи Нова тв.

Семейството е обвинено в отвличане на детето. Органите на реда са поискали международна помощ, за да идентифицират четиригодишното момиченце, намерено в централната част на Гърция.

Според гръцките органи на реда, най-вероятно детето е било взето или отвлечено при неизяснени обстоятелства през 2009 г. Първоначално ромското семейство обяснило, че детето е тяхно, но след направени ДНК-тестове се установило, че момичето действително няма роднинска връзка с хората, у които е намерено.

Детето е настанено в болница и се намира в състояние на шок, тъй като е живяло при много лоши битови условия. Гърция е подала сигнал в Интерпол и в международни организации за издирване на изчезнали хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 10 години

До ГелеА защо да не е македонка от вашите...

55

Анонимен

преди 10 години

До АнонименНищо подобно. Няма нищо етническо. Ако разгледаш и други негови снимки - детето няма нищо общо с *** или някакъв друг етнос.

54

werti

преди 10 години

Безразборната и безконтролна ромска раждаемост трябва да се превърне в сериозна международна политика с ясни правила и мерки. Вижда се, че тези същества са липсващото звено между *** и човека. Значи, хора, вземайте се в ръце и стига с циганиите! Стотоци години по всяко кътче на земята *** правят едно и също и това не се променя. Значи трябва да се променим това многовековно световно явление!

fallback