Сесилия Малмстрьом. Снимка: архив, Reuters
fallback

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом определи като несправедливи опасенията на Великобритания във връзка с румънските и българските имигранти и предупреди, че Европейският съюз ще се нуждае в бъдеще от имигрантския поток, за да просперира, съобщи вестник "Лондон ивнинг стандард".

Малмстрьом заяви, че е погрешно да се стигматизират имигрантите от Румъния и България чрез разпалване на страхове от "социалния туризъм" и нарастване на престъпността.

В интервю от Европейския парламент в Страсбург Малмстрьом подчерта, че страховете от злоупотреби са безпочвени и че имигрантите от двете страни, които пътуват във Великобритания, не трябва да бъдат критикувани за това, че упражняват същите трудови права, каквито имат и всички останали граждани на ЕС.

Oще по темата

На въпрос, свързан с опасенията, че притокът на имигранти от Румъния и България може да увеличи престъпността във Великобритания, еврокомисарят отговори: "Несправедливо е да мислим така. Не искам да стигматизирам никоя страна и да твърдя, че ще има увеличение на криминалната дейност или на социалния туризъм, на хората, които идват и живеят от социални помощи".

Малмстрьом изтъкна, че застаряващото население на Европа и ниската раждаемост означават, че ще бъдат необходими още имигранти от страни извън ЕС. "Всички ние ще имаме нужда от още имиграция в бъдеще заради демографията. Ние застаряваме, така че ще ни трябват още хора. Нуждаем се от талант и по-квалифицирани хора", подчерта еврокомисарят.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

SS

преди 10 години

Отново откровено малоумно и даже безумно решение на иначе *** проблем. Да затрием Европа и европеидната раса, защото разни нефелни феминистки не искат да раждат деца, а цял живот да се напиват и блудстват по най-различни световни дестинации. Този тотален морален и човешки разпад трябва да се промени ако е необходимо и със силови мерки!

9

Анонимен

преди 10 години

Забранете на жените да заемат държавни и общински длъжности, и ражаемостта изведнъж ще скочи.

8

yoyo:)

преди 10 години

като започне да им пада работната ръка ще си отворят границите си за емигранти

fallback