Снимка: архив, Reuters
fallback

Имиграцията от Югоизточна Европа в Германия значително се увеличава през последните години и общините се мъчат да поемат този наплив. Сега германските градове внимателно следят проблема и може да поискат помощ от федералното правителство или дори от Европейския съюз, съобщава списание"Шпигел".

Германските градове са разтревожени от растящия брой румънци и българи, мигриращи в Германия през последните години.

"Социалният баланс и социалният мир са крайно застрашени", се казва във вътрешен документ на Германската асоциация на градовете.

В документа се отбелязва, че много имигранти от Югоизточна Европа се настаняват в градски райони, където вече има висока безработица. Посочва се, че проблеми с поемането на големия брой новодошли имат по-специално Берлин, Дортмунд, Дуисбург, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Офенбах.

В някои градове имиграцията от България и Румъния се е увеличила шест пъти от 2006 г. Особена тревога според документа буди фактът, че много от имигрантите от Югоизточна Европа са финансово нестабилни и недобре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия.

В него се отбелязва, че напливът от роми представлява особено тежко предизвикателство, като се има предвид, че те често заживеят в мизерни условия, пише БТА.

Според документа германските общини са изправени пред "значителни разходи в резултат на тази миграция на бедността".

"Очакваме сериозна подкрепа от федералното правителство", каза за "Шпигел" Детлеф Шееле, който отговаря за социалната политика на Хамбург. Той също така призова проблемът да се разгледа тази седмица на среща на работна група, представляваща германските провинции.

Не само в Германия има тревога от увеличаването на имиграцията от България и Румъния. В документа на асоциацията сепосочва, че градове в други европейски страни също изпитват затруднения да поемат имигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ИНТЕЛИГЕНТНА РОМКА

преди 11 години

...и високомерни пък ядат *** ПИ*КИ и взимат евротата за да си нахранят гладните пу*ки защото не са способни да вадят пари с честен труд ТА ВИЕ СТЕ ОЩЕ ПО ЗЛЕ И ОТ НАС мога да го кажа с гордо вдигната глава защото вие сами си признахте че ви чистим мрасните *** и това как се нарича все пак де...? Вадим си парите с честен труд, ***.... ААА ПЪК И МОГА СЪЩО ТАКА ДА КАЖА ЧЕ ИМАМ ЕДНА ФР-КА БГ и тя ЧАКА ДА ЯДЕ ОТ СОЦЯЛА АКО СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА *** ЧЕ ЯДАТ ОТ ТАМ ГРЕШИТЕЕЕЕ ....

14

ИНТЕЛИГЕНТНА РОМКА

преди 11 години

Научи се първо да пишеш... и тогава говори за ***,а колкото до чистенето мога да кажа само че сами си признавате,че ви вършим мръсната работа макар че не точно аз но както и да е...и ви чистим *** ***.Също така мога да кажа че не само роми има тук в Германия има и БЪЛГАРИ от които пък повечето са жени ( БАЙ-ГАНЙОВКИ ) и са омажени за ТУРЦИ,ГЪРЦИ,НЕМЦИ,КЮРДИ дори и за *** както ги наричате даже и в ПУБЛИЧНИ ДОМОВЕ проституират Българските женски и се правят на важни..........

13

ххх

преди 11 години

До всички горди българи не се отчайвайте надежда има България ще се оправи когато пръдне яребица във вряла вода

fallback