Гърция живя десетилетия наред над възможностите си, смята Шойбле. Снимка: архив, Reuters
fallback
Недопустимо е да се казват лъжи на гръцкия народ, няма лесен път, Гърция живя десетилетия наред над възможностите си и не направи необходимите реформи. 
Това заявява германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за местен вестник.
 
Шойбле изказва надежда, че резултатът от повторните парламентарни избори в Гърция на 17 юни ще доведе до съставянето на едно бързо функциониращо правителство, което да реализира задълженията за оздравяване на икономиката на страната, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. 
 
Шойбле изтъква, че Гърция не е достатъчно конкурентоспособна, за да се сдобие с жизнения стандарт, който гърците основателно очакват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

нев

преди 11 години

не може да сравняваме Румъния и България с кризата в ЕС защото и в двете страни се стараят да ядат това което произвеждат а виждате че то е много малко ! Популизъм на чужд гръб е това едно правителство да харчи много пари само и само да го харесат избирателите пък след тях каквото стане !Ако искаха от ЕС можеше да изчислат веднага БВП на всяка една от държавите и всяко едно евро отгоре да е отрязано ! Но явно и те като БГ банките са раздавали за да може да ги притиснат след време !

110

ЕС и СССР Фалито!

преди 11 години

Гърция,Италия,Испания нещо става с ЕС!За България и Румъния без коментар!Скоро време ще се спука балона над Европа.

109

SUUM CUIQUE*******

преди 11 години

основателно е да се очаква качествен, жизнен стандарт, при положение, че си неспособен да си го позволиш.. или как?! шойбле се опитва да бъде строг но справедлив в изказванията си но истината е, че е некомпетентен по въпросите за които говори и му личи. това, че на гърците няма да им бъде лесно, трябваше да го каже преди 10 години, когато се виждаше какви ще са последствията от инвестицийте в туристическа страна без промишленост и в съмнителна политическа обстановка. шойбле сега не е нужен на никой с гениалният си извод и в действителност е един от преките виновници за икономическата ситуация в европа. министър на вътрешните работи се превръща във финансит и обединител по времето на правителството, което сее мизерия и до ден днешен.

fallback