Снимка: Reuters
fallback
Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел се събират на спешна среща с гръцкия премиер, за да натиснат за бързо приемане на сделката за отпускането на финансова помощ на Гърция, която е „единственото решение“ на дълговата криза. 
 
Пазарите се сринаха след обявяването на решението на гръцкото правителство да подложи на референдум споразумението. 
 
„Тази идея силно изненада цяла Европа“, обяви Никола Саркози в необичайно телевизионно изявление от стъпалата на Елисейския дворец в Париж. 
 
Саркози обяви, че набързо свиканата среща в Кан с германския канцлер Ангела Меркел, гръцкия премиер Георгиос Папандреу и ръководството на ЕС и МВФ „ще провери обстоятелствата, при които поетите ангажименти могат да бъдат поддържани“. 
 
Извънредната среща е ден преди събирането на лидерите на страните от Г-20 в Кан и цели да убеди световните сили, че еврозоната може да се справи с кризата си. 

След телефонен разговор между Саркози и Меркел по-рано беше обявено, че двете страни са „решени“ да осигурят прилагането на сделката за гръцкия дълг в най-скоро време.  

(Reuters)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

vv

преди 12 години

EH BEDNITE GARTCI KAKVO LI SHTE PRAVYAT SEGA ILI NIE SHTE IM SE NADUPIM OSHE POVECHE

31

edna balgarka

преди 12 години

garcite ne me kefqt.kofti hora sa .marzelivi i al4ni za pari.pazi boje grak da ti e rabotodatel.sporna e daje istoriqta im ,koqto e izmislena i otkradnata i tova sa6o se znae ot svetovni istorici .i na balkanite te sa nai dolnoto pleme .

30

КЪМ 13

преди 12 години

БРАВО НАЙ ИСТИНСКИЯ КОМЕНТАР КОЙТО СЪМ ЧЕЛ ДОСЕГА ЗА ТАЯ СМРЪДЛИВА ***!

fallback