Пиер Льолуш Снимка: Getty images/Guliver Photos
fallback

Франция ще иска решението на Европейския съюз за влизане на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно движение да не бъде взето преди лятото на следващата година, обяви френският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш, цитиран от Франс прес.

"Необходимо е да бъдем много внимателни  що се отнася до приемането на България и Румъния, които се надяват да се присъединят към Шенгенското пространство през март", отбеляза Льолуш пред комисията по европейските въпроси към долната камара на френския парламент.

Той подчерта, че "това разширяване не може да бъде автоматичен резултат от процеса на техническа оценка, който е в ход от две години".

Льолуш обобщи, че "присъединяването на Румъния и България към Шенген ще бъде политическо решение на Съвета,  което ще бъде взето с единодушие".

„Подобно на Холандия, ние се обявяваме за отлагане на това решение поне до доклада на Европейската комисия за прилагането на механизма за сътрудничество и проверка, до лятото на 2011 г.", заяви френският държавен секретар по европейските въпроси.

Льолуш определи като проблеми "реалното и ефикасно наблюдаване на външните граници на ЕС" и "борбата срещу корупцията".

Той припомни "наблюдаваното увеличаване на притока на нелегални имигранти през Турция към българската и румънската граница".

Редовните доклади на Европейската комисия за България и Румъния са обезпокоителни, подчерта още Пиер Льолуш.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

anna

преди 13 години

ne znam koi si ti " EL TURKO",no sigurno si dosta komleksiran...za jalost dokato ima takiva xora v bg niama opravia....

40

el turko

преди 13 години

Bulgari i romaneta, vun ot Shengen!!

39

el turko

преди 13 години

bulharite i tciganetata vun ot evropa! razbrahte li, kolko struvate! tciganska Bulhariya i tciganska romaniya!! duhayte go supata ne6tastnitci!! varvari ste i varvari si ostavate!

fallback