Снимка: Facebook

Едно от ключовите имена на световната dnb и breakbeat сцена – Eд Соло, се завръща този петък на софийската сцена, където през последните няколко години е изнасял не едно и две паметни изпълнения.

С подкрепата на Camp Sessions, Eд Соло беше редовен гост в столицата през последните пет години и успя да се утвърди като любимото име за всички почитатели на тези стилове в електронната музика. Неговите култови продукции като Love Your Life, Age of Dub и Life Gets Better са неизменна част от плейлиста на поредицата партита Camp Sessions, а гостуванията му винаги са привличали значителна публика.

Сега breakbeat иконата ще гостува на клуб Mixtape 5 след кратко отсъствие от родната сцена и се очаква да направи поредното си силно изпълнение, тъй като идва да представи новия си, втори студиен албум – Bounce`n`Shake. Общата продукция с друга легенда – Deekline, съдържа 27 нови трака и излезе в средата на февруари, като вече привлече вниманието на ценителите.

В него взимат участие и други известни имена като Дарисън, Крафти Кътс, Million Dan, Kidd Money, Dustin Hulton и много други. Макар това да е едва вторият му албум, британецът вече има солиден опит при продуцирането, като първите му тракове излизат през далечната 1997, а от 2005 насам започва успешното му партньорство с Крафти Кътс, с когото работят по албума Freakshow (2006). През последните години, Ед Соло се занимава и с дъбстеп под общия му лейбъл с Deekline – Sludge.

За качеството на партито ще се погрижат и редица други познати български лица – Harry Up от Breakalicious, Sava, Emil Prize и Bruhu от Camp Sessions. Те ще си поиграят както обикновено с доста стилове и освен традиционните d`n`b и breakbeat, очакваме и много от така модерния напоследък трап, който така ударно завладя сцената в последните месеци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase