Карл Кокс Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един от динозаврите на електронната сцена, едно от имената, благодарение на която тя се разви и разпространи първоначално – Карл Кокс, отново ще гостува в България идната година, където отдавна се е превърнал в любимец на голяма част от феновете.

Тази информация се появи късно снощи на официалния му сайт, като датата за гостуването на британския диджей в София е 19 април. 

Роденият на 29 юли 1962 г. в Барбадос чернокож музикант вече предостави на феновете в България няколко незабравими партита в последните години. Това би било неговата шеста визита в България, като последните му изяви все още държат пресни и хубави спомени на всички докоснали се до неговата сила – независимо дали през 2008 или 2010 г. в София, или на плажа на Cacao Beach през лятото на 2011.

Макар да започва да се занимава с рейв, house и техно още в средата на 80-те, то звездата на Карл Кокс блесва най-ярко през 90-те, когато електронната сцена е все още в зората си и се очертава като една от най-привлекателните за меломаните ъндърграунд  култури.

Със своите многочасови сетове, заредени с енергия и неспирно бурно темпо, той винаги успява да раздвижи гостите си, което с годините му отрежда мястото на хедлайнер на някои от най-големите фестивали в света като Ultra, Tomorrowland и Electric Daisy Carnival.

Все още се очаква потвърждение на тази новина от организаторите, но най-вероятно Карл Кокс ще зарадва родната публика през април, а това пък със сигурност значи още едно дълго запомнящо се електронно събитие у нас в следващите месеци.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase