Фестивалът ще се проведе през септември, Снимка: ParkLive

Третото издание на фестивала ParkLive ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември 2012 в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София.

Организаторите, към които тази година се присъединиха и Yalta Club, обещават качествена селекция от артисти, които ще запазят заряда и атмосферата на ParkLive от предишните му две издания.

Фестивалът отново ще предложи разнообразни артисти на своите фенове и големи имена като Basement Jaxx, Pete Tong, Henrik Schwarz и Herbaliser.

Едновременно с това феновете ще се насладят и на едни от най-интересните нови електронни формации - Submotion Orchestra, Debruit и Ben Westbeech.

Сред новите имена, които ще направят дебюта си у нас на ParkLive са носителите на британската наградата Best Dance Act - Basement Jaxx. Те  ще запишат първо си участие в България с диджей сета на  Felix Buxton и Simon Ratcliffe. Легендарният Pete Tong не се нуждае от представяне за българската публика.

Определян като един от законодателите на световната клубна сцена, за признанията и успехите му може да се говори много.

Към звездната селекция на третото издание на ParkLive ще се присъедини и една от емблематичните формации на лейбъла Ninja Tune - The Herbaliser. Този път Olllie Teeba и Jack Wheery ще пристигнат с целия си бенд, за да ни покажат как се свири качествен фънк и хип-хоп на живо. 

Henrik Schwarz безспорно е една от най-важните фигури в германският електронен саунд за последните 20 години.

Submotion Orchestra е един от най-интересните и оригинални проекти, зародили се във Великобритания през последните години.

Първата визита на британския продуцент и музикант Ben Westbeech в България определено остави дълбока следа в клубните ни среди.

Аудио-визуалният проект на Debriut е едно от нещата, която трябва да се види, за да се повярва. Френските ритъм магьосници черпят вдъхновение от звуците на Киншаса и Кингстон, а музиката им често попада в полезрението на  величия като Q-Tip от A Tribe Called Quest.

Билети за третото издание на ParkLive са пуснати  в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената на промоционалните билети, които ще се предлагат до края на месец юни е 55 лева за двудневен фестивален билет и 35 лева за един фестивален ден. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase